Muistoissa

TARA 10.4.2002 - 30.5.2017


Virallinen nimi: Aistiharhan Tinka
Syntymäaika: 10.4.2002
Mitat: säkä 62 cm, paino n. 30kg
Tittelirimpsu: BH TK2 (evl)
Sbry rotumestari tokossa 2006
Sbry vuoden briard kilpailut: tokobriardi 2006
Terveys: Lonkat D/C, kyynärpäät 0/0, silmät OK
Cushing (08/2014)
Kilpirauhanen OK (08/2014)

------------------------------------------------------

Taraa ei voi kuvailla yhdellä tai edes tuhannella lauseella - Tara pitää kokea. Minulle Tara on täydellinen – juuri sellainen kumppani, jollaisesta pienenä tyttönä haaveilin. Kuin ihmisen mieli, aina vierellä, viisaampi ja lempeämpi kuin useammat tuntemani ihmiset. Rakkaista rakkain – elämäni valo. Monesti on tullut ihmeteltyä uskomatonta tuuria, että olen saanut Taran elämääni - tuollainen koira ihmisen pitäisi ansaita, eikä vain sattumien summana päätyä yhteen. Yleisesti ottaen Tara on herkkis, inhimillinen, äärettömän miellyttämisenhaluinen ja kontaktinhakuinen, viisas (Taran sanavarasto on uskomattoman laaja, Tara oppii asioita hyvin nopeasti ja Tara selvästi ajattelee ennen tekemistä - välillä tuntuu siltä, että Tara voi minä hetkenä hyvänsä alkaa keskustelemaan henkevästi maailman tapahtumista ;), kiltti ja nöyrä. Taralla on myös taipumusta ilmaista tunteensa hyvin dramaattisesti ja se on pikkaisen neuroottinen – Tara onkin vähän kuin koiramaailman woodyallen ;). Eikä sovi unohtaa sitä, että niin kiltti kuin Tara onkin, se osaa myös olla kiero kuin korkkiruuvi.

Elämän alkutaipaleella Taraa jänskätti moni uusi asia ihmisistä lähtien ja kun Tara uskoi vakaasti siihen, että hyökkäys on paras puolustus, ei elämä aina ole ollut kaikista helpointa. Vuosiin ei olla enää tuollaisia mietitty (taustalla ne toki ovat, mutteivät niin näkyvillä), mutta vastavuoroisesti äänet ovat pahempi juttu nyt kuin nuorempana. Puutteistaan huolimatta Tara on se, joka sytytti kipinän harrastamiseen näyttämällä kuinka kovasti koira voikaan nauttia yhdessä tekemisestä ja kuinka upealta saumaton yhteistyö tuntuu. 


MOMO 12.1.2005 - 2.2.2019

Virallinen nimi: Eclair l´Etoile de Panache
Syntymäaika: 12.1.2005
Mitat: säkä 64 cm, paino n. 32kg
Käyttö:  BH JK1 TK2
Näyttö: Fin&Est MVA, BaltV-06, FinSel
Terveys: Lonkat A/A, kyynärpäät 0/0, silmät OK
Selkä: Spondyloosi ja välilevytyrä (C5-6) lapojen välissä (epävirallinen 01/2014)
Sydän: 2. asteen av-blokki (04/2013)
Perna kiertynyt/poistettu (10/2013)
Kilpirauhanen OK (04/2013)
------------------------------------


Momoa voisi pähkinänkuoressa kuvailla seuraavasti: hyvin voimakastahtoinen, tietyllä tapaa itsenäinen mutta kuitenkin omistajalle tekevä tyyppi, jolle itse tekeminen on suuri palkka. Pirun sinnikäs, loputtoman energinen, peruspositiivinen joviaali persoona ja fyysisesti kova. Sellainen, jota ei pienet henkiset tai fyysiset vastoinkäymiset hetkauta ja jonka mielestä kaikki mitä ei ole erikseen kielletty on varmasti sallittua. Kaikesta itsenäisyydestään ja omaehtoisuudestaan huolimatta oma lauma on Momolle kaikki kaikessa ja se nauttii valtavasti läheisyydestä. Momolle on myös valmistusvaiheessa kipattu lastillinen jahtaus"viettiä"...On uskomaton tunne katsoa Momoa sen viilettäessä (luultavasti jonkun perässä ;) pitkin peltoja tai metsää, loikkien puunrunkojen ja ojien yli kevyesti ja hallitusti - sellaista intohimoa, elämäniloa ja voimaa näkee harvoin missään muualla. Ja mikä parasta, tullessaan luokse Momon silmät ovat aina hymyssä, ihan aina (sille ei myöskään muistu ikinä mieleen, että lähteminen omin päin humputtelemaan on ollut ihan aina sellainen asia, josta ei saa sitä positiivisinta palautetta). Momo tekee maailmasta paremman paikan tuomalla sinne kilokaupalla värejä ja auringonpaistetta.

Jos ei ollakkaan ikinä löydetty Momon kanssa yhteistä säveltä samalla tavalla kuin Taran ja Pätkiksen kanssa ja jos vaikka lyödäänkin päitämme yhteen säännöllisesti lukemattomissa arjen pienissä ja isommissakin asioissa, niin aina kun ajattelen Momoa, kasvoille leviää pakosta lämmin hymy. Momo on yksinkertaisesti koira, jota tulee katsottua sellaisen kunnioituksen sekaisen ihailun vallassa. Miten paljon tuohon muuten niin rennonleppoisaan koiraan voikaan mahtua omaa tahtoa, vimmaa ja sinnikkyyttä, miten asiat eivät vain hetkauta sitä (hyvässä tai pahassa) ja miten paljon se on (yrittänyt) opettaa minulle mustavalkoisuudesta. Makea tyyppi, jonka asennetta elämään ei voi kuin ihailla.

Momo on saattanut maailmaan yhdeksän hienoa Tosselin Ou-nou poikaa, joista pikku Pätkis asuu kotona äitinsä kanssa.